PAS OP!!! DRAAKJE BLAUWNEUS NEEMT HET FESTIVAL OVER…

Illustrator Maaike Slingerland gaat met haar blauwneus-hulpjes  de hele dag met jullie aan de slag.

Klik op de links voor de diverse workshops of lees hieronder verder.

11.00-17.00  || 6-12 jaar || gratis deelneme || reserveren niet nodig, misschien moet je even wachten.

 

DRAAKJE BLAUWNEUS – MAAIKE SLINGERLAND

Maaike Slingerland brengt met haar Draakje Blauwneus workshops ieders fantasie op hol.  Bij al deze workshops worden kinderen gestimuleerd in hun fantasie, kleurgebruik, humor, samenwerking en plezier hierin. Draakje Blauwneus staat centraal tijdens de verschillende workshops. Daarnaast maken kinderen kennis met voor hun wellicht nieuwe teken- en schildertechnieken en bijhorende materialen die ze zelf niet zo veel gebruiken of nog waarmee ze nog niet eerder hebben gewerkt. Het samenwerken met onbekende kinderen tijdens het festival is iets wat kinderen een positieve ervaring geeft welke ze vaker kunnen toepassen.

Decor schilderen
Stel je voor: Een levensgroot decor waar je in en uit kunt lopen gemaakt door jou! Vandaag is dat mogelijk. Op grote stukken karton schilderen jullie de onderdelen van het huis voor Draakje. En daarna kun je er zelf doorheen lopen.

Illustratieworkshop Draakje Blauwneus
Achter het levensgrote decor is de huiskamer van Draakje Blauwneus. Hier kun je meedoen aan illustratieworkshops op A3 tekenvellen.  Je gaat aan de slag met goede kwaliteit kleurpotloden en stiften en met stempels kun je de titel of korte omschrijving van het kunstwerk stempelen. Natuurlijk worden de kunstwerken opgehangen in de huiskamer. En als je hem niet mee naar  huis wilt nemen mag hij in de YAY- Expositie blijven hangen zodat iedereen jouw kunst kan zien!

Worskhop: ‘Maak je eigen Draakje van klei’
In de ‘huiskamer’ is nog veel meer te doen met je handen! Je kunt ook je eigen Draakje Blauwneus van klei maken. Na afloop mag je deze natuurlijk mee naar huis nemen.

Workshop: ‘Eetbare drakenkunst’
Wanneer maak je nu een kunstwerk dat je daarna op kunt eten! Tijdens deze workshop versieren jullie je eigen ‘Draakje Blauwneus cake’ met diverse lekkernijen en daarna eet je hem gewoon lekker op! Bij deze workshop mogen pappa’s en mamma’s ook aanschuiven.